Benadryl

benadryl
Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Benadryl - 24 stk Kapsler
Benadryl - 24 stk Kapsler
Benadryl med antihistamin. Effektiv dæmpning af fnat. Helsebixen.dk
74,95 DKK
image
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl med antihistamin. Effektiv dæmpning af fnat. Med24.dk
113,95 DKK
image
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl med antihistamin. Effektiv dæmpning af fnat. Apopro.dk
107,95 DKK
image

Benadryl er et lægemiddel, der kan købes i håndkøb. Det er et lægemiddel mod allergi, der har et indhold af antihistamin. Det bliver brugt ved flere overfølsomhedsreaktioner, men især ved nældefeber og høfeber.

Midlet virker ved at hæmme virkningen af histamin. Det er et stof, der medvirker til udviklingen af allergiske reaktioner. Du kan se virkningen inden for en halv til en hel time, og den varer i 8 – 12 timer.

Sådan skal du tage Benadryl

Der er forskel på, hvordan du skal tage Benadryl, alt afhængigt af, om du er voksen eller barn. Som voksen er den anbefalede dosis, at du tager én kapsel (8 mg) efter behov.

Du må dog højst tage tre kapsler om dagen. Hvordan de fordeles er dog op til dig selv at vurdere. Du må dog kun tage én ad gangen. Hvor lang tid, der går mellem hver kapsel er din egen beslutning – næsten.

Du bør selvfølgelig ikke tage to kapsler lige efter hinanden. Dertil bør kapslere ikke anvendes af børn under 15 år, hvis ikke kapslerne er blevet anvist af egen læge.

Fås i forskellige pakningsstørrelser

Som angivet, så fås Benadryl i form af kapsler. De fås ikke i andre varianter. Alle kapsler har en størrelse på 8 mg, men de fås dog i flere forskellige pakningsstørrelser, hvorfor du frit kan vælge i henhold til dit behov.

Du kan vælge pakningsstørrelser med enten 12 stk., 24 stk., 48 stk. eller 96 stk. Hvis du på forhånd ved, at du har behov for at have en del kapsler liggende, så kan du med fordel vælge en pakke med 96 kapsler i.

Ved høje pollental bør du kombinere Benadryl med enten næsespray eller øjendråber med Benaliv. Denne kombination er den mest effektive, og kan vise sig særligt gavnlig, hvis der er tale om høje pollental.

Er der bivirkninger ved brug af Benadryl?

Først og fremmest bør det gøres klart, at du ikke bør gøre brug af Benadryl under graviditet og amning. Det bør du undgå, da der er utilstrækkelige data for brug af denne type medicin under graviditet og amning.

Derudover er der en række mulige bivirkninger. Det betyder, at det ikke er sikkert, at det er noget, du bliver ramt af, når du tager Benadryl. Endvidere er der ikke tale om synderligt alvorlige bivirkninger.

En af de potentielle bivirkninger ved brug af Benadryl, er døsighed. Det er en relativt almindelig bivirkning, der forekommer ved mellem 1 og 10 ud af 100 patienter. Derfor er der en risiko for at rammes af dette.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er noget, der er farligt. Du skal derfor ikke tøve med brugen af Benadryl, hvis du vel at mærke har brug for det. Døsighed er nemlig ikke nogen alvor bivirkning.

bivirkninger benadryl

Anvendelse sammen med andre lægemidler

Det kan godt lade sig gøre at tage Benadryl sammen med anden medicin. Det er dog vigtigt, at du først taler med din læge om dette. Han eller hun kan bedre vurdere det rette svar, ud fra din nuværende situation.

Det er især vigtigt, at du først taler med din praktiserende læge, hvis du er i behandling med enten nerve-, sove- eller beroligende medicin. Her kan der opstå komplikationer, hvis du også gør brug af Benadryl.

Hvis du har dårligt fungerende nyrer, er det vigtigt, at du anvender midlet med en stor forsigtighed. Også her kan det være en god idé at involvere din læge, for at vurdere, hvorvidt det er klogt, at du tager Benadryl.

Vær også opmærksom på, at Benadryl kan forstærke den sløvende virkning af alkohol. Derfor er det vigtigt, at de to ting kombineres med måde. Gør de ikke det, kan det ende med at gå helt galt.

Inden du gør brug af Benadryl, er det også vigtigt, at du giver dig tid til at læse brugervejledningen, der følger med. Alternativt kan du finde den på Indlægsseddel.dk, der er en online database over indlægssedler.

Advarsler og forsigtighedsregler

Der er flere advarsler og forholdsregler, som du skal være opmærksom på, hvis du indtager Benadryl. De er nævnt herunder, så du ved, hvad du skal tage hensyn til, inden du vælger at indtage en Benadryl-kapsel.

Har du brug for yderligere information, så henvises du til indlægssedlen, som du – som nævnt herover – kan finde i pakken, eller på Indlægsseddel.dk. Begge dele kan du læse mere om forsigtighedsregler osv.

Ikke alle kan tage dette lægemiddel

Du bør ikke tage Benadryl, hvis du er overfølsom eller allergisk over for det aktive stof, eller ét af de øvrige indholdsstoffer. Tag et kig på indlægssedlen, før du tager en kapsel, hvor alle indholdsstoffer er opgjort.

Det giver selvfølgelig sig selv, at kan du ikke tåle det aktive stof eller et af de øvrige indholdsstoffer, vil det skabe en allergisk reaktion. I nogle tilfælde kan en sådan reaktion have fatale konsekvenser.

Rådfør dig med din læge

Benadryl har et indhold af laktose. Derfor bør du ikke anvende det, hvis du af din læge er blevet fortalt, at du ikke kan tåle vise sukkerarter. Hvis du ved, at du er intolerant over for laktose, skal du også holde dig fra det.

Skal du have udført en allergitest, er det vigtigt, at du stopper med at tage Benadryl minimum tre dage før. Hvis du ikke gør det, så kan det ende med at påvirke resultaterne af din allergitest.

rådfør med din læge

Graviditet og amning

Hvis du er gravid eller ammer, er det vigtigt, at du tager kontakt til din læge, før du tager Benadryl i brug. Det er ikke sikkert, at der er et problem ved at gøre det, men omvendt kan det dog også være et problem.

Derfor er det vigtigt, at du i en sådan anledning tager kontakt til din læge. Han eller hun kan hjælpe dig med at finde ud af, hvorvidt du kan bruge Benadryl eller du skal finde et alternativt lægemiddel.

Trafik- og arbejdssikkerhed

Der er ikke nogen anmærkninger i forbindelse med trafik- og arbejdssikkerhed. Du skal dog være opmærksom på, at Benadryl kan forårsage svimmelhed, døsighed og søvnighed.

Derfor kan det resultere i, at nogen føler, at det påvirker deres evne til at føre et motorkøretøj eller betjene maskiner. For de fleste er det dog kun i mindre eller moderat grad, at de påvirkes.

Vær varsom med overdosering

Som tidligere angivet, bør du kun tage én kapsel ad gangen. Du må tage op til tre kapsler inden for et døgn. Det bør du holde dig til, da der ellers er en vis risiko for overdosering af Benadryl.

Der er flere symptomer på overdosering. Det inkluderer fx døsighed, der vil være et hyppigt fremkommende symptom på overdosering. I sjældne tilfælde kan det tilmed resultere i bevidstløshed.

Både kvalme og opkast kan desuden også optræde. Derfor kan det have konsekvenser, hvis du overdoserer dit indtag af Benadryl. Det indikerer, at det er vigtigt, at du er varsom med dit indtag af kapslerne.

benadryl overdosering

Hvordan forholder det sig ift. opbevaring og holdbarhed?

Det er vigtigt, at du sørger for at opbevare dit Benadryl på korrekt vis. Det er vigtigt, at det bliver opbevaret utilgængeligt for børn. Gerne i et højt skab, eller i en skuffe, som barnet ikke har adgang til.

Dertil er det også et krav, at du opbevarer det i et skab, skuffe e.l., der har en temperatur, der er over 30°C. Derfor er der flere ting, der skal tages højde for i forhold til opbevaring af kapslerne.

Hold øje med holdbarheden

Det er også vigtigt, at du ikke bruger produktet efter den udløbsdato, der er angivet på pakningen. Dette gør sig gældende, uanset om det blot drejer sig om et par dage, eller det måske endda er flere måneder.

Hvis du har rester af Benadryl liggende, som du gerne vil af med, bør du spørge på apoteket, hvordan du kan skaffe dig af med det. Det kan fx være i tilfælde af, at det er gået over dato, og ikke længere kan bruges.

Af hensyn til vores miljø må du ikke blot smide dine medicinrester i afløbet. Du bør dog heller ikke skylle dem ud i toilettet eller smide dem i skraldespanden. De skal bortskaffes på korrekt vis.

Du kan købe Benadryl på nettet

I og med, at Benadryl er et lægemiddel, der ikke kræver recept, kan det ikke kun købes på et apotek. Du kan købe det flere forskellige steder. Det kan tilmed købes i flere supermarkeder rundt omkring i landet.

Du kan dog også købe det på nettet. Det er en fordel, da du blot kan bestille det hos en dansk webshop. Få dage efter modtager du det. Det betyder, at du ikke skal en tur på apoteket e.l., for at skaffe det.

Det er dog især en fordel for dig, der ofte tager Benadryl. Hvis du ofte gør det, er det en god idé at have et lille lager opmagasineret. Derved er du sikret, at du altid har kapsler liggende, hvis du får brug for det.

Ofte kan der være penge at spare ved at købe Benadryl på nettet. Det er især noget, der er gældende, hvis du køber stort ind. Derfor er det en god idé at gøre dette, såfremt du rent faktisk har brug for det.

Benadryl - 24 stk Kapsler
Benadryl - 24 stk Kapsler
Benadryl med antihistamin. Effektiv dæmpning af fnat. Helsebixen.dk
74,95 DKK
image
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl med antihistamin. Effektiv dæmpning af fnat. Med24.dk
113,95 DKK
image
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl - 48 stk Kapsler
Benadryl med antihistamin. Effektiv dæmpning af fnat. Apopro.dk
107,95 DKK
image