Alternativ behandling af fnat

Nix creme med permethrin er den eneste sikre måde at behandle fnat på. Jeg anbefaler 100% at bruge Nix, hvis du vil slippe af med fnat. Det virker. To behandlinger med en uges mellemrum og du er fri for fnat.

Nix creme er i skrivende stund på lager her:

Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme med Permethrin 5%. Effektiv behandling af fnat. Helsebixen.dk
249 DKK
image
Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme med Permethrin 5%. Effektiv behandling af fnat. Med24.dk
259 DKK
image
Nix Shampoo 1%
Nix Shampoo 1%
Nix Shampoo med Permethrin 1%. Effektiv behandling af fnat og lus i hår. Apopro.dk
157 DKK
image

Læs mere om nix creme her

Af andre mere alternative behandlinger findes bl.a. disse produkter fra Australian Body-Care. Brug den rene olie.

100% Tea Tree Oil
100% Tea Tree Oil
Ren 100% tea tree oil til at fortynde og smøre på huden. Se brugsanvisning hos forhandleren.
119 DKK
image
Tea Tree Oil Bodywash
Tea Tree Oil Bodywash
Bodywash med Tea Tree Oil klar til brug. Indeholder tea tree oil og sæbe. Brug som almindelig bodywash.
149 DKK
image

Australian Body-Care har Danmarks største udvalg af produkter i Tea Tree Oil, blandt andet cremer, shampoo og ren olie, til meget fornuftige priser. Se det store udvalg på links ovenover. 

Når det er sagt, så ved jeg at der er mange der ikke bryder sig om kemi og permethrin er jo en pesticid, uanset at den er 100% sikker at bruge og meget gennemtestet. Men hvis du virkelig vil prøve den naturlige behandling først, så har jeg skrevet dette indlæg. Der er nemlig alt for mange dårlige råd på internettet. De alternative behandlinger mod fnat jeg skriver om her er: Sulfur (svovl), Tea Tree olie og Neem olie. Det er medikamenter der har videnskabelige studier bag sig og har været brugt i århundreder eller længere. Jeg er ikke læge, så jeg anbefaler ikke at du bruger dem, især ikke uden at tale med din læge. Men nu får du i hvert fald informationen.

1

Tea Tree Oil

Tea tree olie mod fnatTea Tree Oil er olien fra det australske tea tree, som har været brugt af lokale i århundreder til symptomer fra en lang række hudlidelser. Olien har anti-septisk, altså desinficerende, virkning og et nyt videnskabeligt studie tyder på at tea tree oil også er effektivt mod fnat.


Annonce

100% Tea Tree Oil
100% Tea Tree Oil
Ren 100% tea tree oil til at fortynde og smøre på huden. Se brugsanvisning hos forhandleren.
119 DKK
image
Tea Tree Oil Bodywash
Tea Tree Oil Bodywash
Bodywash med Tea Tree Oil klar til brug. Indeholder tea tree oil og sæbe. Brug som almindelig bodywash.
149 DKK
image

Australian Body-Care har Danmarks største udvalg af produkter i Tea Tree Oil, blandt andet cremer, shampoo og ren olie, til meget fornuftige priser. Se det store udvalg på links ovenover.


Tea Tree Oil har vist lovende egenskaber mod fnat og bruges blandt andet i Australien i kombination med andre lægemidler som Ivermectin. Faktisk har studier vist at tea tree oil er mere effektivt (in vitro) mod fnat miden end Ivermectin og Permethrin.

TTO has been shown to possess insecticidal, acaricidal and repellent properties against a range of medical and veterinary pests, such as house dust mites, Demodex mites, swine mites and head lice.

In vitro testing of TTO against human scabies mites demonstrated a superior result (60 min median survival time with 5% TTO) in comparison with standard treatments (150 min with ivermectin 100 µg/g; 120 min with permethrin 5%).

TTO has also been used as a regular adjunct treatment (Royal Darwin Hospital, treatment protocol) in combination with benzyl benzoate and oral ivermectin for the management of crusted scabies.

Additional information on the therapeutic potential of TTO for scabies can be found in a recent review. However, current data are insufficient to warrant a broad recommendation for its use in the management of scabies.

Kilde: BMJ

Et internationalt studie4, viste at tea tree oil slog scabies mider ihjel in vitro, altså i reagensglas. Men derfra og til at tea tree olie er effektiv behandling virker ikke ligetil. Det er en ting hvordan noget virker i reagensglas, noget andet er om det virker på huden. Og det er nok mere usandsynligt, da olie næppe kan trænge hele vejen ind i midernes ”huler” under huden. Desuden er det svært at få hele kroppen smurt ind i olien.

Så hvis du vil bruge tea tree oil, så gør det som supplement til Nix creme og mod kløe. Tea tree oil er ikke ret dyrt, så der sker ikke noget ved det økonomisk heller.

2

Sulfur

Svovl har været brugt i århundreder til at behandle fnat og andre hudsygdomme. Svovl har været brugt som behandling af fnat i mindst 2000 år. De fleste lande er gået væk fra at bruge svovl som behandling, da Nix creme er mere effektivt og lettere at bruge. Men i fattigere lande bruger de stadig svovl og laver videnskabelige undersøgelser om det. Der er meget der tyder på at svovl er effektivt mod fnat, men spørgsmålet er om det er for besværligt at bruge.

Et studie fra Bagdad, Irak1 testede en blanding af svovl (10%) og vaseline mod fnat. 32 patienter blev behandlet med en creme af svovl og vaseline, hver dag, i 3 dage. 96% af patienterne fik hjælp af behandlingen.

En lægevejledning fra Indien 2 , anbefaler sulfur til børn under 2 år og gravide kvinder, samt hvor patienter ikke har råd til permethrin eller ivermectin. Af bivirkninger nævnes dårligt lugt, pletter på tøj og møbler samt risiko for eksem og allergi.

Et studie fra 20163, sammenlignede permethrin, ivermectin og sulfur og fandt at alle 3 var effektive, ivermectin var dog mest effektiv set over 12 måneder. Igen blev det påvist at behandling med svovl skal ske 3 dage i træk for at være mest effektiv.

Det er værd at bemærke at videnskabelige studier bruger creme med sulfur og ikke svovl-sæbe, som ellers er hvad mange anbefaler på internettet. Hvis du vil behandle dig selv med sulfur bør du altså gå efter en creme med svovl.

Jeg har ikke kunnet finde nogen creme med svovl i Danmark, ikke på nettet i hvert fald. Jeg vil stadig anbefale dig at bruge Nix creme, men det kan sikkert være en god ide at bruge svovl som ekstra behandling.

3

Neem

Neem olie mod fnatNeem olie er en olie der udvindes af træet Azadirachta Indica, som vokser naturligt i hele Indien. Neem olie er ofte brugt i ayurvedisk medicin (traditionel indisk medicin), især mod hudlidelser og gigtsygdomme. Olien bruges også som organisk pesticid. Et studie fra 19935, påstår 97% success rate for 814 patienter, men jeg kunne ikke umiddelbart vurdere hvor seriøst det var. Et nyere studie fra 20146 , undersøgte hvordan neem olie virkede mod fnat og der er i hvert fald ingen tvivl om at neem slår fnat ihjel. Igen er spørgsmålet mest om hvordan det.praktisk skal bruges og her er der ikke så meget hjælp at hente.

Er alternativ behandling mod fnat et reelt alternativ?

Når du læser ovenstående så kan det jo faktisk godt virke til at svovl, tree oil og neem oil er effektivt mod fnat. Og det er det måske også. Men spørgsmålet er lidt om du har lyst til at eksperimentere med de her midler. Uden at vide præcis hvor meget der skal bruges der skal bruges. Permethrin er et pesticid ja, men det er også testet grundigt og der er ikke nogen overraskelser. Det er ikke giftigt for mennesker i de doser der skal til. Og det virker. Hvis du bruger Nix creme som anbefalet og gentager behandlingen efter en uge, så slipper du af med fnat. Så simpelt er det. Problemet med de andre behandlinger er at det er olier, som lugter og sviner, ikke særlig smart i et hjem med dyre møbler. Men altså, du bestemmer.