Senest opdateret:

Om Siden

Fnat er nedtur… For at nu at sige det mildt. Derfor har jeg lavet denne side, hvor jeg deler mine erfaring med fnat. Jeg havde selv fnat alt for længe. Og det skyldtes ikke mindst at det var så svært at få sandheden at vide om fnat. Det er ikke nok at få at vide hos lægen “brug den her creme og vask dit sengetøj”. Du har brug for detaljer. Dem får du her. Gør du som jeg foreslår her, så er du heldigvis snart fri for fnat.

Jeg har hentet oplysningerne her på siden fra især amerikanske videnskabelige undersøgelser og rådgivning fra websites. Jeg er ikke læge og påstår det heller ikke. Derfor skal du selvfølgelig bruge din sunde fornuft. Jeg har forsøgt at videregive den nyeste viden, og linker til den i teksten, men som sagt: Brug din sunde fornuft, tal med din læge hvis du er i tvivl.

Jeg er anonym, fordi vel, du fortæller vel heller ikke alle du har fnat? Men du kan skrive en email til mig på kontakt@fnatkur.dk

God bedring!

J.

Kilder og research

Jeg har brugt research fra anerkendte danske og udenlandske kilder i artiklerne her på siden. De inkluderer blandt andet:

Offentlige myndigher (danske sider):

Sundhed.dk

Lægehåndbogen

Region Sjælland

Offentlige myndigheder (udenlandske sider):

Mayo Clinic

CDC

Andre sider og studier

Jeg har inddraget studier fra en række andre sider i min research. Det inkluderer blandt andet primære videnskabelige studier fra sider som PubMed. Når de optræder i artiklerne er de typisk markeret med en fodnote, hvor der linkes direkte til studiet. Fodnoterne er numerisk ordnet.

Kommentarer fra læsere

En af Fnatkur.dk’s store styrke er de meget engagerede læsere, der kommenterer på sitet. I øjeblikket er der mere end 150+ kommentarer fra ofte fortvivlede, men resursestærke, læsere.

De mange anonyme kommentarer er en stor gevinst efter min mening. Det er meget vanskeligt at finde reelle erfaringer med fnat nogen steder, på nettet, sociale medier, eller i virkeligheden. Det ligger i sygdommens natur, der er forbundet med meget skam. Med de mange kommentarer her, kan fnat-ramte få førstehånds viden og erfaringer, som gør det nemmere at komme igennem selv.

Vi har igennem kommentarene for eksempel blevet bevidst om hvilke læger i København, der kan udskrive Ivermectin. Det er reel viden, der giver værdi for fnat-ramte, der ikke har lyst til at skulle ringe rundt til samtlige hudlæger i København.

En anden bruger, skrev en meget populær kommentar om at tage til Malmø i Sverige, for at bruge Tenutex, som er deres håndkøbsmiddel mod fnat. Det er da også en stor gevinst at have en sådan erfaring med her.

Kort sagt, denne side er ikke en officiel sundhedsside og lader ikke som om den er, men den er da helt klart det bedste – og eneste – sted på nettet, hvor fnat-ramte i fortrolighed og anonymitet kan diskutere denne modbydelige lidelse. Jeg håber det ændrer sig og at læger og Sundhedsstyrelsen tager fnat alvorligt, før det udvikler sig til en reel resistent epidemi.

Til pressen

Fnat er et stigende problem i Danmark, primært på grund af sandsynlig nedsat effekt af lægemidlet Permethrin, men også fordi danske læger ikke er godt nok uddannet omkring fnat. Hvis I skal skrive en historie, så er det en vinkel. Hvorfor lader Sundhedsstyrelsen ikke læger udskrive de billige piller Ivermectin, i stedet for den meget dyre Permethrin creme?