Fnat på penis

Fnat er en smitsom infektion, der skyldes en fnatmide. Det er en meget kløende hudlidelse, der opleves med en større hyppighed. Der kan være flere årsager til smitte, hvilket man ikke troede før i tiden.

Tidligere var man af den tro at smitte kun fandt sted, hvis man lå under den samme dyne. Det er dog ikke en opfattelse, der holder i dag. I dag ved man at smitte kan ske på flere måder.

Faktisk kan fnat brede sig rigtig hurtigt. Det sker især på steder, hvor der er et stort antal børn og unge samlet på ét sted. Derfor er det især noget, der gør sig gældende for både børnehaver og efterskoler.

Det er både selve fnatmiden, dens afføring og dens æg, der stimulerer vores immunforsvar. Det får det til at gå til angreb, hvilket forårsager den intense kløe, der kendetegner denne hudlidelse.

Hvorfor får man fnat?

Fnat bliver overført, når en befrugtet hunmide gnave sig ind i huden. Når den gør det, så danner den nemlig små gange i din hud. I disse gange lægger miden æg, hvorefter hunmiden faktisk dør.

Ca. tre uger efter, at æggene er blevet lagt, er de ikke blot udklækkede, men også fuldt udvoksede. Derfor vil det ikke kræve mere end tre uger, før en helt ny generation af fnatmider bliver i stand til at formere sig.

Man vil typisk først opleve symptomer to til tre uger efter, at man er blevet smittet. Mider kan kun overføres ved tæt kropskontakt. Det sker primært ved seksuel kontakt, eller tæt kontakt mellem børn eller familie.

Fnat kan give papler på penis

Der er selvfølgelig flere symptomer på fnat. En af dem er, at din hud begynder at klø intenst. Det er en af de mest velkendte symptomer på, at du er smittet med fnat. Der er dog også andet at holde øje med.

Hos mænd er det en god idé at holde øje med små vandblærer (papler) på penis. Opdager du dette, er det et næsten sikkert tegn på fnat. Derfor er det også noget, du skal holde øje med.

Det er ikke altid, at det er noget, man bliver ramt af. Som mand kan du derfor godt have fnat, uden at du får disse papler på penis. Det sker dog ofte, at det er noget, der følger med, hvis man er blevet ramt af smat.

Hvordan behandles fnat på penis?

Det første valg til behandling af fnat er en særlig creme, der er lavet til formålet. Cremen kaldes for cremor permethrin (NIX). Det er en creme, der gnides grundigt ind i huden på hele kroppen.

Du skal smøre dig ind fra kæberande og ned. Det betyder, at du også skal smøre creme på penis. Det er bedst at smøre cremen på om aftenen, og lade det virke natten over, hvorefter du skal vaske det af.

Dernæst er det også vigtigt, at du sørger for at skifte til rent tøj og rent sengetøj. Dertil er det ikke nok med én behandling, Du er derimod nødt til at gentage behandlingen efter 7 dage, for at være sikker.

Nix creme er i skrivende stund på lager her:

Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme med Permethrin 5%. Effektiv behandling af fnat. Helsebixen.dk
249 DKK
image
Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme 5% - GRATIS FRAGT
Nix Creme med Permethrin 5%. Effektiv behandling af fnat. Med24.dk
259 DKK
image
Nix Shampoo 1%
Nix Shampoo 1%
Nix Shampoo med Permethrin 1%. Effektiv behandling af fnat og lus i hår. Apopro.dk
157 DKK
image

Du kan læse meget mere om nix creme her!

Kløen kan vare ved i flere uger

Det er vigtigt at være opmærksom på, at kløen kan vare ved i op til flere uger. Hvis den ikke holder op kort tid efter, at du har brugt behandlingen, er det derfor ikke et tegn på, at den ikke har virket.

En person kan betragtes som værende smittefri cirka 8 – 12 timer efter den første behandling med cremen. Som der er givet udtryk for herover, er det dog ikke noget, der betyder, at det stopper med at klø.